Wegwerkzaamheden rotonde Oostergouw

Oostergouw rotonde 1024x678 Wegwerkzaamheden rotonde Oostergouw

Vanaf 4 februari tot en 1 maart wordt het asfalt rondom de rotondes Oostergouw ter hoogte van de Blokmergouw en Krijterslaan vervangen. Bezoekers van ons kantoor aan de Oostergouw via de Dorpsstraat of Westfrisiaweg N307 hebben geen last, via de andere kant van de Oostergouw wel. De verkeershinder duurt tot 1 maart.

Oostergouw

De rotonde Oostergouw – Blokmergouw is van 4 februari tot 22 februari (rood) afgesloten voor auto’s. Fietsers worden ter plaats omgeleid. Bij de rotonde Oostergouw – Krijterslaan en Krijterslaan vinden voorbereidende werkzaamheden plaats. Daarna is de rijbaan tijdelijk open voor langzaam rijdend verkeer.

Krijterslaan

Vanaf 18 februari tot 22 februari (blauw) wordt de rotonde Oostergouw – Krijterslaan afgesloten. De Krijterslaan is vanaf 25 februari tot 1 maart (geel) afgesloten. Bewoners van de Vriendschaplaan kunnen tijdelijk via het fietspad de wijk bereiken.

werkzaamheden rotonde Zwaag update Wegwerkzaamheden rotonde Oostergouw

Fietsers

Fietsverkeer wordt in de gehele periode omgeleid middels bebording. De vrijliggende fietspaden tussen de rotondes zijn altijd geopend en worden ook meegenomen in de strooiroute. De fietspaden van de Krijterslaan worden in week 9 afgesloten omdat bestemmingsverkeer van de Vriendschaplaan over de fietspaden heen gaat. Daarnaast wordt ook de aansluiting van de fietspaden aan de Koewijzend meegenomen. Hierdoor is het niet mogelijk om hier weer op de weg te gaan. Tijdens de werkzaamheden Krijterslaan worden de fietsers omgeleid via de Dorpsstraat.​

Bron: Artikel via OnsWestfriesland.nl